Kollobesked 2023

Nu har alla fått sina besked om kollo 2023. Det är 1700 platser som finns tillgängliga inför sommaren, och nästan 2300 ansökningar har kommit in.

Undrar ni hur vår urvalsprocess går till när vi fördelar platserna?

Hur går urvalsprocessen till när ni väljer vilka som får åka på kollo?  Vi har ett tydligt uppdrag från vår styrelse som grundar sig i Stiftelsens stadgar. Vårt uppdrag är att ge barn från hela Malmö möjlighet att åka på kollo. När vi gör urvalet så är målet att ha lika många barn från alla skolor i Malmö, lika många barn från varje årskurs F-6, hälften tjejer hälften killar och inte för många som känner varandra sedan innan då kollo handlar om nya bekantskaper. Vi tar även hänsyn till sökande syskon och önskemål om vänner i den mån det går. Har vi många barn från en skola och årskurs lottar vi och tar hänsyn till eventuella önskemål.

Med vänliga hälsingar

Mika och Marie

Ansökan till kollo 2023 har nu stängt.

Nu har ansökan till kollo 2023 stängt. Vi har fått in ca 2300 ansökningar, och har ca 1700 platser totalt. Vi kommer nu att jobba med att fördela barn på alla våra stugor och vi hoppas kunna återkomma med ett svar till alla (oavsett om du får plats eller inte) i slutet av mars. Tack för tålamod!

Kvarglömda kläder 2022

Det finns kvarglömda kläder och annat både i Höllviken och Hästveda som vi gärna blir av med. Saknar du något så mejla oss på kollo@malmo.se och beskriv vad du saknar så ska vi dyka ner i säckarna och leta. Det som inte har hämtats innan 15 oktober kommer vi att skänka vidare till välgörande ändamål.

Med vänliga hälsningar

Marie Österlund och Mika Larsson